3D Shooter
Action
Adult
Adventure
Arcade
Logic
Racing
Roleplay
Sport
Simulation
Strategy
Others



 ¤ Home
 ¤ Forum
 ¤ Top 10
 ¤ DOSBox
 ¤ Programs
 ¤ ZX Spectrum
 ¤ Random
 ¤ Hosting
 ¤ Game shop
 ¤ Add to favorites
 ¤ Old web







  Kings of the Beach
Kings of the Beach
Hits: 54538x
Page Views: 17010x
Add: 29.5.2006
Genre: Sport
Rating: 82%
Your Rating: 56% (6094x)
Company: Electronic Arts
Year: 1988
Compatibility: DOSBox, MS-DOS, WinXP
Size: 269 kB
Download:  Here !
Screenshot:  1   2   3   4   5 
56% 
 10%   20%   30%   40%   50%   60%   70%   80%   90%   100% 
    Chtěli byste se stát krály pláže, chtěli byste, aby se o vás prali prsaté dívky v bikinách a nemáte k tomu dispozice? Nevadí, tahle hra vám možná splní váš sen. Tedy, pokud budete nejlepší a nebude vám vadit, že vás nebudou milovat pravé dívky, ale jejich počítačové ekvivalenty.
    Ačkoli hra pochází již z roku 1988, nedává to na sobě znát. Grafické zpracování je na tehdejší dobu velice zdařilé a i v dnešní době vás rozhodně překvapí. A? už se jedná o pozadí, animace, diváky, kurty a prostě vše, co vidíte na monitoru, všechno je v rámci tehdejších možností opravdové a uvěřitelné. Jelikož se dříve muselo s místem šetřit a každý KB byl znát (však vzpomeňte na svou první PC sestavu - já měl disk o kapacitě 8 MB a pomocí utilitky DOUBLESPACE jsem ho zvětšil na 15 MB), udělali autoři z minima maximum. Když si uvědomíme, s kolika snímků jsou animace a jak ve výsledků vypadají, nemohu než říci, že jsou zkrátka perfektní. K velkému plusu také patří animované publikum, které bouří při každém podařeném zahrání míče a i když se zrovna nic zvláštního neděje, alespoň lehce se pohybuje, což dává hře několik procent k atmosféře.
    Během své cesty za titulem se dostanete přes San Diego, Chicago, Hawai, Rio de Janero až do země plážovému volejbalu zaslíbené (tedy alespoň podle autorů) - Austrálie, konkrétně Sydney. V každém městě vás čeká turnaj o třech dějstvích a pokud chcete být nejlepší, musíte bezpodmínečně porazit všechny soupeře. Prohry se nepromíjejí a pokud se vám to stane, nezbyde vám než opakovat všechny zápasy ve městě.
    Začínáte v San Diegu, kde jsou ti nejslabší z nejslabších a jejich hra připomíná plácání volejbalu na letním táboře v Mladějově léta páně 1988, jenž jsem byl účastníkem (tedy hrozné...). Jde v podstatě o to, abyste se naučili pořádně hrát. Obtížnost se prakticky s každým zápase zvyšuje, ale kdo by čekal, že v Sydney (tedy v posledním městě turnaje) se obtížnost ještě zvýší a soupeři budou nekompromisní, ten se mýlí. Hra v obtížnosti kulminuje někde v 2 zápase předposledního města a dále nestoupá, což považuji za problém, protože posledních 5 zápasů se vyvíjí ve stejném duchu a stává se ze hry stereotyp.
    Abyste nemuseli při prohře odehrávat znovu počáteční zápasy, zvolili autoři systém „záchytných bodů“ - tedy po každém městě vám sličná prsatá slečna prozradí heslo, které vám umožní přístup do dalšího města (heslo se v případě potřeby zapisuje na centrální obrazovce ve stanu do tabulky) - což považuji za dobře vyřešené.
    Kromě samotného turnaje zde naleznete ještě samostatný zápas, trénink podání, smečů, bloků a příjmu podání. Hru si můžete zahrát s kamarádem na stejném PC a to buď kooperativně, nebo proti sobě (to také beru jako velký plus).
    Na závěr se ještě zmíním o hudbě, které tedy příliš není a je to na jednu stranu dobře, nebo? nepatří k těm nejlíbivějším (zvláš?, když na vás chrčí PC SPEAKER, že). Zvuky jsou celkem v pohodě, tedy když vím, že jsou z '88. Celkově bych hře dal hodnocení tak 8/10, (ti, co mají rádi volejbal si mohou 0,5 bodu přidat), protože se jedná vůbec o jedno z nejlepších zpracování plážového volejbalu (viděl jsem asi 3 hry a předčila jí jenom automatovka Beach Boys, nebo jak se to jmenovalo).

Ovládání:
Pohyb
Pohyb nahoru - šipka nahoru, num [8]
Pohyb dolu - šipka dolů, num [2]
Pohyb doleva - šipka vlevo, num [4]
Pohyb doprava - šipka vpravo, num [6]
Pohyb šikmo vlevo nahoru - num [7]
Pohyb šikmo vlevo dolů - num [1]
Pohyb šikmo vpravo nahoru - num [9]
Pohyb šikmo vpravu dolů - num [3]
Podání
Podání spodem - [L]
Podání s výskokem - [ů] (provedení viz. technika podání)
Podání vrchem - [§] (provedení viz. technika podání)
Odbití
Odbití míče vrchem (prsty) - [ů]
Odbití míče spodem (bagr) - [§]
Smeč, ulívka, blok - [L] (provedení viz. technika smeče)
Technika podání
Nejjednodušší způsob - podání spodem -> stačí pouze stisknout příslušnou klávesu
Podání vrchem - stiskněte [§] (tím vyhodíte míč nad sebe) a až bude míč padat a bude těsně nad úrovní hráče, opakujte stisk [§]
Podání s výskokem - stiskněte [ů] (tím vyhodíte míč nad sebe) a až bude míč padat a bude stále v dostatečné výšce, opakujte stisk [ů]
Technika smeče
Obecně platí, že jednodušší je smečovat z pravé strany kurtu (strany se mění vždy po 5 bodech). Časování smeče není příliš složité, v době, kdy míč začíná padat dolů, stiskněte tlačístko pro smeč, směr můžete lehce korigovat stisknutím směrových šipek. Podle zkušeností lze říci, že je lepší smečovat z horní strany kurtu (tedy na straně rozhodčího - platí pro pravou i levou stranu kurtu) společně se stisknutou směrovou šipkou dolů.
Velice účinnou taktikou smečování je smeč z druhého dotyku, tedy tehdy, kdy v poli vybírá míč váš spoluhráč. Technika je složitější, zejména co se týče časování. Máte ale jistotu, že vás protihráč nebude nikdy blokovat a zejména pak z pravé strany kurtu se tato taktika rovná z 90% bodu (či ztráty).
Technika bloků
Váš spoluhráč je velice schopný blokař a prakticky vás ke blokování vůbec nepustí. Občas ale přenechá tuto úlohu vám. Blokování se provádí stejným tlačítkem jako smeč, nejdůležitější je dobře načasovat výskok a zároveň stát přímo naproti smečujícímu protihráči.
Obrana útoku
Jelikož váš spoluhráč blokuje, na vás je vybírání míčů v poli. Základem je nenechat protihráče tvrdě smečovat, ale donutit ho k ulívce. Donutíme ho tak, že se postavíme těsně vedle blokujícího spoluhráče (vždy na tu druhou půlku kurtu, kde blokuje váš spoluhráč). V momentě, kdy protihráč přechází do výskoku, přesuňte se s vaším hráčem zhruba do středu kurtu a čekejte, kam protihráč bude ulívat (nejlepší je sledovat stín míče na písku). Pak už stačí doběhnout k míči a odehrát jej. Zde bych ještě doporučil používání numerických kláves, které dovolují běhat šikmo.

Tipy a triky:

  1. Pokud se vám nelíbí verdikt rozhodčího, můžete proti jeho rozhodnutí protestovat. Stiskem klávesy F1 (u dvouhry i F2) si půjde hráč stěžovat rozhodčímu. Ten může, ale nemusí uznat váš protest. Pokud uzná protest, míč je přidělen vám, pokud neuzná, udělí vám žlutou kartu. Při dalším neúspěšném protestu následuje karta červená a srážka 1 bodu. ( pozn. - protestují i protihráči ).
  2. Rybičky - čili skončení po téměř ztraceném míči, je náhodná a provede se vždy, když jste v takové pozici, kdy nelze míč doběhnout. Je velice efektní i efektivní, ale občas se hráč (snad v zápalu hry) vrhne po míči směřujícím do autu.
  3. Superrychlé podání - objevil jsem bug, který vám dokáže jednoduše získat body. Když podává váš spoluhráč, rychle k němu přiběhněte a postavte se přímo "do něho". Pokud podává vrchem, nebo z výskoku, vyskočte zároveň s ním, tím míč získá obrovskou rychlost a téměř vždy končí bodem pro vás, nebo? jej protihráči nejsou schopni vybrat. Problém nastává v okamžiku, kdy protihráči míč vyberou a přehrají ho zpět k vám. Váš spoluhráč, zřejmě ještě zmatený, z toho, co se stalo, přestane hrát a míč spadne na zem, takže pozor. Dále platí, že tento bug lze používat jen v prvních kolech (první trojzápas), nebo? poté protihráči podání z 90 % vyberou (hrál jsem na nejtežší obtížnost, možná u menších obtížností lze používat i v dalších fázích turnaje).

Kódy pro postup do dalších kol:
SIDEOUT
GEKKO
TOPFLITE
SUNDEVIL

Reviewed: Ceel
Uploaded: Keen

[ email | www ]



  Comment
Musíte se registrovat a přihlásit, pokud chcete napsat komentář pro tuto hru.


Number of message: 0


Nick:
Pass:

Registration
Forgot password







Reklama - All rights reserved. Copyright © 2002 - 2024 486Games.net - Powered by: KeenRS