3D Shooter
Action
Adult
Adventure
Arcade
Logic
Racing
Roleplay
Sport
Simulation
Strategy
Others



 ¤ Home
 ¤ Forum
 ¤ Top 10
 ¤ DOSBox
 ¤ Programs
 ¤ ZX Spectrum
 ¤ Random
 ¤ Hosting
 ¤ Game shop
 ¤ Add to favorites
 ¤ Old web







  CLUE!
CLUE!
Hits: 56375x
Page Views: 35778x
Add: 29.5.2006
Genre: Adventure
Rating: 87%
Your Rating: 55% (9296x)
Company: Neo
Year: 1994
Compatibility: DOSBox, MS-DOS, WinXP
Size: 2 170 kB
Download:  Here !
Screenshot:  1   2   3   4   5   6   7 
55% 
 10%   20%   30%   40%   50%   60%   70%   80%   90%   100% 
    Zloděj (v angličtině The Clue!), je hra o jednom prostém venkovském mládenci, který se v opojení z konce hrůz 2. světové války rozhodne, že půjde do Londýna a konečně si trochu užije života. Jenže, aby si člověk mohl užívat, potřebuje peníze. A aby si mohl užívat co nejdřív, potřebuje i peníze co nejdřív. A každý z vás určitě ví, jak lze „vydělat“ peníze hodně rychle. Když nepočítáme prostituci. Ano, už z názvu hry vyplývá, co bude hlavní náplní hry. Krást, krást a zase krást.
    Poté co spustíte hru a shlédnete krátké humorné video, hra vás vyplivne jako mladého muže na nádraží v Londýně. Abych se přiznal, trochu mi trvalo, než jsem se do hry dostal. Ze začátku to vypadalo jako jakési RPGčko, či snad adventura, ale pak jsem na to přišel - celá hra je ovládaná pomocí textu na spodní straně obrazovky. Ten je doprovázen celkem vkusně vypracovanými scenériemi, jež pokrývají celý zbytek obrazovky. Občas se vám nahoře ukáže nějaký text s portréty - dialogy. To je počáteční dojem ze hry celkem jsem se do toho dostával, jezdil jsem po Londýně, kecal s lidma, objednal si hotel. Pak mě to ale přestalo bavit, a já se zeptal sám sebe - co tam vlastně mám dělat? Nakonec jsem na to přišel - poté, co jsem dorazil do hotelového pokoje, se příběh hejbnul konečně o kousíček dál. Dostal jsem svoji první prácičku.
    Tady se dostáváme do druhé části hry. Ta první je adventurní - formou dialogů, obhlížení věcí, atd. Ta druhá, důležitější, je vypracovaná spíš formou RPG. Všechny akce probíhají stejně - napřed obhlídnete cílovou budovu, najmete lidi, v hotelu vyberete cílovou budovu, auto a komplice a teprve pak se jde plánovat. Dostanete se do jakési mapy viděné shora - něco podobného jako ve známé online hře Tibia. Na ní používáte své postavy - páčíte zámky, vyřezáváte vitríny, omračujete stráže, snažíte se o spolupráci. Poté, co loupež naplánujete a uložíte, jde se do akce. To je poslední část hry. Doporučuji předtím uložit - stalo se mi, že jsem naplánoval loupež ve starobinci, všechno proběhlo bez problémů, a pak když jsem spustil akci, narazil jsem na karatistického dědka, o kterém jsem předtím nevěděl a cesta za mříže byla volná. Pokud se vám ale podaří bez problémů a bez přebytečného hluku, aby si pokud možno loupeže nikdo nevšiml, a ujedete úspěšně od místa činu, tak máte po problémech. Většinou se za vámi pak staví inspektor Gludo, ale pokud se nenecháte nachytat, tak jste o několik dolarů bohatší. Tedy až potom, co prodáte ukradené předměty. A pak se jde znova do akce. A znova a znova. Někomu se to může zdát stereotypní - nu, trochu sice je, polehčující okolností je, že budova bývá vždycky jiná i vše co k tomu patří, jako alarmy, stráže atd. Proto musíte neustále měnit taktiku loupeží. Jinak ale náplň hry zůstává stejná.
    Po vyčerpávající recenzi náplně hry popíšu trochu technickou stránku. Grafika si myslím, že neurazí - někdy mě samého překvapí, co všechno jde udělat jen s 256 barvami. Upřímně můžu říct, že na poměry DOSovek mě grafika opravdu příjemně překvapila. Co se týče zvuku a hudby - nu, mohlo to být lepší. Myslím, že Jukebox, který je samostatnou součástí hry, je naprosto zbytečný - hudba slouží jako prostá kulisa na pozadí, nic víc, nic míň. Zvuky? Skoro je neuslyšíte. Ve hře je jich minimum. Jejich kvalita je průměrná. Celkově bych tedy technickou stránku hry hodnotil na průměr - ani málo, ani moc. Jen grafice bych možná přidal nějaký ten bodík.
    Takže, kdo už čeká na celkový závěr - no řekl bych, že kdo bude mít nervy na to, dostat se do hry, tak ji může považovat za celkem solidní zábavu. To ovšem neznamená, že u ní vydrží až do konce. Po pár krádežích se stane mírně stereotypní, ovšem komu sedne styl hry, ten má zábavu na dlouhé zimní (i letní) večery.

Reviewed: Michal Lászlo
Uploaded: Keen

[ email | www ]



  Comment
Musíte se registrovat a přihlásit, pokud chcete napsat komentář pro tuto hru.



 << PREV


Number of message: 18


Nick:
Pass:

Registration
Forgot password







Reklama - All rights reserved. Copyright © 2002 - 2024 486Games.net - Powered by: KeenRS