3D Shooter
Action
Adult
Adventure
Arcade
Logic
Racing
Roleplay
Sport
Simulation
Strategy
Others



 ¤ Home
 ¤ Forum
 ¤ Top 10
 ¤ DOSBox
 ¤ Programs
 ¤ ZX Spectrum
 ¤ Random
 ¤ Hosting
 ¤ Game shop
 ¤ Add to favorites
 ¤ Old web







  Prince of Persia 2: The Shadow and The Flame
Prince of Persia 2: The Shadow and The Flame
Hits: 71336x
Page Views: 119884x
Add: 27.5.2006
Genre: Action
Rating: 94%
Your Rating: 56% (12727x)
Company: Broderbund Software
Year: 1993
Compatibility: DOSBox, MS-DOS, WinXP
Size: 4 690 kB
Download:  Here !
Screenshot:  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11 
56% 
 10%   20%   30%   40%   50%   60%   70%   80%   90%   100% 
    První Prince of Persia (dále jen PoP) byla vůbec první hra, kterou jsem na PC hrál. Na dobu, když jsem poprvé v časovém limitu doběhl do cíle a zachránil princeznu, snad do smrti nezapomenu. Pokračování PoP se mi vyhnulo velikým obloukem a až nyní se mi dostalo možnosti si "dvojku" zahrát. Ale hned po prvním spuštění se ve mne míchaly rozporuplné reakce.
    Po úvodním příběhu se ihned pouštíte do akce, valí se na vás horda nepřátel a skutečně budete mít dost na pylno, abyste se přes první level probojovali. A hned tady jsem narazil na první zádrhel. Nechápu totiž, proč něco, co tak perfektně fungovalo v "jedničce", nefunguje tady. Snad se s tím setkal každý, kdo napřed hrál prvního PoP. Konkrétně mluvím o soubojích. V jedničce se automaticky vysunul meč, po boji zase princ automaticky meč zasunul. Bohužel, ve dvojce to, pro mne z neznámých důvodů, nefunguje. Musíte manuálně meč vysunout a po boji zase zasunout. Musím přiznat, že se mi na toto dost těžko zvykalo.
    Ale zpět ke hře samotné. Princ se už nepohybuje pouze po chodbách paláce, ale jak v exteriérech, tak v různorodých interiérech, jako jsou jeskyně, či rozvaliny starého paláce až po poněkud výstřední palác. Exteriéry si užijete také poměrně dost a podíváte se na střechy, na pláž a třeba i k obrovské propasti, jež musíte přeskočit na koni. Stoprocentně si užijete báječnou, ručně kreslenou grafiku, všechno je krásně barevné, princ zase vypadá o poznání lépe a dokonce se naučil novým věcem! Princ se nově umí plazit, určitě oceníte i možnost se v boji otáčet. Tyto nové schopnosti se zkrátka naučit musel, nebo? se ve hře nesetkáte pouze se starými známými z jedničky (to se týká bojovníků, ale i nástrach). Nově se setkáte s poletujícími hlavami, hady, trošku upravenými kostrami a i novými lidskými protivníky (i když bojují stejně, mají alespoň jiný skin). Z nových nástrach a pastí lze uvést vyjíždějící ostny ze zdi, drtící stěny, ve zdi schovaný VELMI ostrý nůž a v jeskyních se setkáte také s podivnými samostříly, které reagují na šlápnutí na panel a žhavou lávu, do které není radnou spadnout.
    Výpravnost PoP 2 je obdivuhodná, leč není všechno zlato, co se třpytí. Jak už jsem se zmínil na začátku, míchaly se ve mě rozporuplné reakce. Na jednu stranu mne hra naprosto pohltila, aby mne pak zpátky vyvrhla svými chybami. Problém s mečem jsem už mastínil, ale na to se dá ještě zvyknout. Horší je, že princ občas (v některých chvílích VELMI často) přestává reagovat na vaše povely a jako kamikadze se vrhá do jam hlubokých jako Macoha. Zkrátka, když z rozběhu chcete přeskočit nějakou jámu, musíte prince HODNĚ přemlouvat, aby skočil a nepáchal sebevraždu. To pak, když jdete na stejný pokus o zdolání překážky po dvacáté, máte chu? označit soubor s PoP 2 a DELETEM ho poslat do věčných počítačových loviš?. Další problém mi dělaly poletující hlavy. Říkal jsem si, že něco dělám špatně, že se to časem naučím, ale ouha. Občas trefíte hlavu mečem v pohodě, někdy se ale netrefíte z mnohem jistější pozice, což znamená prakticky okamžitě smrt, nebo? hlavy berou klidně i 4 životy najednou. A když se náhodou dostanete v boji s hlavou na jinou obrazovku, jste automaticky mrtví!
    Myslím, že kvůli tomu autoři zahrnuli do hry další novinku a to je SAVE, včetně jakýchsi CHECKPOINTŮ. Bez této berličky snad ani není možné hru dohrát v poklidu, tak jako jedničku, na jeden zátah, i když určitě existují "šílenci", kteří to zvládnou.
    Nebýt těchto chyb, PoP 2 by jednoznačně předčil původní PoP, ale za této situace mi nezbývá než konstatovat, že ho právě ony sráží jen těsně nad první díl, což je velká, VELKÁ škoda. Určitě ale stojí PoP 2 za zahrání a věřím, že u něj strávíte příjemné chvíle.

Přátelský web:
www.prince.webzdarma.cz/pop2.htm
www.popuw.com/index2.html

Reviewed: Ceel
Uploaded: Keen

[ email | www ]



  Comment
Musíte se registrovat a přihlásit, pokud chcete napsat komentář pro tuto hru.



 << PREV
NEXT >> 


Number of message: 29


Nick:
Pass:

Registration
Forgot password







Reklama - All rights reserved. Copyright © 2002 - 2024 486Games.net - Powered by: KeenRS