3D Shooter
Action
Adult
Adventure
Arcade
Logic
Racing
Roleplay
Sport
Simulation
Strategy
Others



 ¤ Home
 ¤ Forum
 ¤ Top 10
 ¤ DOSBox
 ¤ Programs
 ¤ ZX Spectrum
 ¤ Random
 ¤ Hosting
 ¤ Game shop
 ¤ Add to favorites
 ¤ Old web







  Hexen
Hexen
Hits: 69706x
Page Views: 75495x
Add: 30.5.2006
Genre: 3D Shooter
Rating: 82%
Your Rating: 56% (9849x)
Company: Id Software
Year: 1995
Compatibility: DOSBox, MS-DOS, WinXP
Size: 8 530 kB
Download:  Here !
Screenshot:  1   2   3   4   5   6   7 
56% 
 10%   20%   30%   40%   50%   60%   70%   80%   90%   100% 
    Hexen je 3D akční hra, která se odehrává v mystickém středověku. Tato hra se velmi podobá neméně slavné, o něco starší hře Heretic. V Hexenu jsou podobné prvky jako v Heretiku - nějaké artefakty, ale narazil sem i na jednu postavu, která je stejná. Můžete zde, na rozdíl od Heretiku skákat a také pád z vysoké výšky vám způsobí určitá zranění. Hned ze začátku si vyberete ze tří postav (válečník, duchovní, kouzelník), které mají své specifické vlastnosti (dále se o nich rozepíši podrobněji). U každé z nich si můžete zvolit z šesti různých obtížností, z nichž v té šesté nejdou používat kódy.
    Válečník tato postava je ze všech nejsilnější a nejrychlejší, také je nejvíce houževnatá vůči ranám nepřítele. S touto postavou začínáte pouze s pěstí, na které máte něco jako boxer. To je celkem účinná zbraň (v porovnání s první zbraní u ostatních postav), ale musíte jít až k nepříteli, abyste jí uštědřili ránu, což ze začátku hry není tak hrozné, nebo? ze začátku hry jsou tam spíše slabší nestvůry. Druhá zbraň je magická sekera, do které musíte sbírat takzvanou "modrou manu", díky které znásobuje svou účinnost a způsobuje větší zranění nepříteli. Stejně jako pěst se však musí používat v blízkosti nestvůry, ale nemusíte tentokrát stát úplně u ní - stačí kousek od ní. Pokud vám dojde modrá mana, dá se sekera používat jako běžná zbraň, tím však ztrácí svojí účinnost a je srovnatelná s pěstí. Třetí zbraň je válečné kladivo, do kterého sbíráte zelenou manu a díky ní z kladiva vylétávají menší kladiva, která vybuchují. Kladivo se dá taktéž používat i bez zelené many, ale pak ho používáte stejně jako sekeru. I tak je ale dosti silné. Čtvrtá zbraň, zároveň poslední, je kouzelný meč, který se skládá se tří částí, které budete během hry nacházet. Zbraň je použitelná pouze tehdy, když máte všechny tři části. Je k ní potřeba jak modrá, tak i zelená mana. Ve hře budete nacházet náboje, které vám doplní modrou, nebo zelenou manu. Dále pak náboje kombinované, které vám doplní obě tyto many. Jakmile vám dojde jedna z man, je meč nepoužitelný. Pokud máte dostatek many, vystřeluje meč čtyři zelené koule, které jsou velmi silné. Dále pak ve hře nacházíte zelené flakonky, které každá postava využívá jinak. Válečník ji prostě hodí na nepřítele a ta vybuchne.
    Duchovní toto je postava, která je o něco pomalejší, slabší a méně houževnatější, než válečník. Je to ale nepatrný rozdíl. Její první zbraň je palcát s ostny, který je velmi slabý a musí se používat na blízko. Druhá zbraň je taková hůl, která má navrchu velké oko, ze kterého vylétávají zelené kuličky, vždy po dvou vedle sebe. Vylétávají rychle za sebou a je to docela dobrá zbraň, která má i tu vlastnost, že když přijdete k nestvůře a střílíte, tak to z ní vysává život a vás to uzdravuje, což velmi přivítáte, když nebudou po ruce flakonky které by vás uzdravili. Třetí zbraň jsou ohnivé rukavice, které vyšlehují před sebe plamen. Je do dost silná zbraň. Čtvrtá zbraň která má tři části, je jakási hůl ve tvaru kříže, která vystřeluje velkou bílou kouli, která se posléze rozprskne a z ní vyletí asi deset malých duchů, kteří okamžitě roztrhají několik nepřátel v jejich blízkosti. Je to asi nejlepší zbraň ve hře. Žádná z jeho zbraní, která využívá manu, nelze bez many používat. Dále má duchovní tu schopnost, že již zmíněné zelené flakonky používá tak, že je nechá na místě, ty pak vypustí zelený jedovatý plyn, ve kterém se protivník, ale i VY udusíte. Proto počkejte, až plyn vyprchá a v žádném případě jím neprocházejte.
    Kouzelník tato postava je oproti dvěma předchozím o hodně pomalejší, zranitelnější a slabší. Jeho první zbraň je modrý amulet, ze kterého vyšlehují drobné paprsky. Je to slabá zbraň, paprsek vylétne vždy jen jeden, ale zato rychle za sebou a nepotřebuje k ní žádné náboje. Také sama částečně zaměřuje nepřítele a střílí samozřejmě jako jediná z prvních zbraní postav na dálku. Druhá zbraň je mrazící kouzlo, které zmrazí nepřítele až po několika zasažení. Ten pak zůstane před vámi zmražený a zabraňuje vám, abyste mohli střílet ze něj. Takže ho musíte buď rozstřelit jinou zbraní, nebo počkat, až se rozprskne sám, což docela trvá. Tato zbraň je velmi neefektivní a když přehlédnu první zbraně, tak je nehorší z celé hry. Třetí zbraň je však o to lepší. Je to kouzlo, kdy kouzelník v ruce utvoří takový elektrický výboj a ten při zásahu nepřítele ho sleduje a posléze zabije. Na silnější nestvůry je potřeba samozřejmě více střel. Hlavní zbraň se opět skládá ze tří částí a je to hůl zakončená lebkou, ve které je zasazena červená koule naplněná červenou tekutinou. Při výstřelu z ní vyletí tři velké ohnivé koule, které sami zaletí do největšího hejna nepřátel a při pouhém doteku se většina nepřátel doslova rozteče. Velice účinná zbraň. Opět poslední tři zbraně nemají bez nábojů využití. Flakonky kouzelník využívá tak, že je nechá za místě a ty po několika vteřinách vybouchnou.
    Takže ze všech tří postav vyniká nejvíce duchovní, kvůli jeho zbraním, díky kterých není ani tak ochuzen o rychlost a sílu. Je to rozhodně nejlepší volba.
    Hra se nedělí na kola, ale je oddělena teleporty, kterými se dá většinou chodit i nazpátek. Během vaší cesty budete hledat různé tlačítka, a táhla, která vám budou otevírat dveře, nebo již zmíněné teleporty. Dále také různé části hádanek a klíčů, drahokamy, a různé předměty, které vám otevřou cestu dál. Kromě těchto předmětů naleznete spousty artefaktů, které vám umožní například dočasnou nesmrtelnost, létání, zvýší rychlost, teleportují na zpátek, promění nepřítele v malé prase,vyvolají válečníka, který vám na chvíli pomůže v boji, zvýší vám brnění, doplní zdraví, magii atd. Potkáte spousty různých nestvůr a určitě zažijete spoustu zábavy.

Cheaty:
  NRA - všechny zbraně
  INDIANA - všechny artefakty
  CASPER - průchod zdí
  SHERLOCK - všechny části hádanky
  LOCKSMITH - všechny klíče
  SATAN - nesmrtelnost
  CLUBMED - plné životy
  VITITxy - ocitnete se v různé části hry „xy“ (01-31)
  MAPSCO - automap
  DELIVERANCE - proměníte se v prase
  BUTCHER - všechny nepřátelé v úrovni mrtví
  TICKER - zobrazí počet snímků za vteřinu
  CONAN - žádné zbraně
  INIT - restart úrovně
  WHERE - poloha
  SHADOWCASTERx - změna povolání (0-válečník, 1-duchovní, 2-čaroděj)

Tipy a triky:
    Pokud hrajete za duchovního, tak až narazíte na kentaury se štítem, tak na ně použijte flakonek s plynem, který jim nedá šanci. Ostatní postavy bez této schopnosti si s těmito potvorami pěkně užijí, protože ty se po jedné ráně schovají na chvíli za štít a nejdou zranit. Vaše střely se od nich odráží a můžou vás i zranit (třeba když se odrazí střela z duchy, tak si s nimi pěkně užijete…doporučuji potom utíkat).

Reviewed: Miroslav Kršiak
Uploaded: Keen

[ email | www ]



  Comment
Musíte se registrovat a přihlásit, pokud chcete napsat komentář pro tuto hru.



 << PREV


Number of message: 19


Nick:
Pass:

Registration
Forgot password







Reklama - All rights reserved. Copyright © 2002 - 2024 486Games.net - Powered by: KeenRS