3D Shooter
Action
Adult
Adventure
Arcade
Logic
Racing
Roleplay
Sport
Simulation
Strategy
Others



 ¤ Home
 ¤ Forum
 ¤ Top 10
 ¤ DOSBox
 ¤ Programs
 ¤ ZX Spectrum
 ¤ Random
 ¤ Hosting
 ¤ Game shop
 ¤ Add to favorites
 ¤ Old web







  NHL HOCKEY
NHL HOCKEY
Hits: 62985x
Page Views: 48148x
Add: 30.5.2006
Genre: Sport
Rating: 88%
Your Rating: 57% (8498x)
Company: Electronic Arts
Year: 1993
Compatibility: DOSBox, MS-DOS
Size: 4 610 kB
Download:  Here !
Screenshot:  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12 
57% 
 10%   20%   30%   40%   50%   60%   70%   80%   90%   100% 
    Jediný hokej, který jsem na počátku PC věku na počítači hrál byl Face Off!. A pak přišlo zjevení v podobě NHL93. Tenhle výtvor EA Sports nasadil la?ku kvality hodně vysoko a po několik let ho nepřekonali ani jeho vlastní nástupci. Ve své době upoutal grafikou (rozhodčí přesně signalizuje provinění hráče při jeho vyloučení, pečlivě vykreslení diváci, bonbónek v podobě vstávajícího tlouštíka s cedulí, na které si říká mámě o peníze, dobře zpracované bruslení hráčů), zvukem (mluvené slovo a klasické el. varhany - naštěstí bez L.Semelky), vysokou hratelností (úroveň UI (umělá inteligence) je do určitého stupně zvládnutí hry hráčem více než slušná. Po určité době jsou zřejmé jisté stereotypy - viz. jak dát branku), propracovaností statistik v naprosté většině odpovídajících skutečnosti (ano, v sezóně 92/93 byl o kvalitách D.Haška přesvědčen snad jen V. Růžička. Toho však autoři o radu zcela zřejmě nepožádali).
    Ovládání je lehce zvládnutelné - šipky na pohyb hráče/pohyb hokejky/míření a k nim dvě další tlačítka - přihrávka/pohyb holí (buly, vypíchnutí puku, podražení) a střela/ostřejší zákrok tělem (odstavení soupeře od puku, zranění soupeře, další fauly). Zde bych rád uvedl, že za vražení na hrazení (checking from behind) je pět minut, lze faulovat brankáře a dokonce i rozhodčího! To se mi ale za x let, co jsem NHL93 hrál, povedlo jen dvakrát.
    Po spuštění hry se ocitneme ve stylizovaném TV studiu spolu se dvěma komentátory. Zde lze zvolit úroveň pravidel, výběr mezi jednorázovou exhibicí, play-off nebo celou sezónou. Pokud se hodláme prokousávat celou sezónu, pak pokud dočasně zadáme ovládání více týmů živým hráčem, lze mezi nimi obchodovat s hráči. Vřele doporučuji Roberta Reichla z Calgary - č.26.
    Po přesunu ze studia na stadion vyslechneme hymnu, určíme zahajovací pětku a po úvodní buly se vrháme na soupeře.
    V případě exhibice si o přestávce můžeme zkontrolovat výsledky a shlédnout haluz vybranou z ostatních zápasů.
    Zaručených způsobů jak dát branku je jistě mnoho. Uvedu zde několik. Za prvé co nejsilnější střela mezi betony od mantinelu nebo z prostoru mezi kruhy. Za druhé ujet křídlem po křídle, nahrát na centra a vystřelit z první (nejjednodušší je držet stále šipky ve směru přihrávky - střela do vzdálenějšího vinglu - horního, pokud se hraje směrem dolů). Za třetí samostatný nájezd (hlavně při oslabení) proti tyčce, hokejku co nejvíc k tyčce druhé, někde mezi kruhy hokejku před sebe a NAHRÁT (s trochou cviku lze skórovat bez střely - čistě blafák). Další způsob (pro mě až příliš americký, takže ho moc nepoužívám) je s křídlem s hokejkou do hřiště najet od mantinelu šikmo k bráně, vystřelit do vzdálenějšího horního rohu a dorážet. Úplně na jistotu je šachovat s pukem v rohu asi metr před brankovou čarou, počkat až si najede druhé křídlo ke vzdálenější tyči a nahrát mu. Následuje střela z první a plácání po helmách.
    Rád bych uvedl, že absolutní špičkou mezi brankáři jsou P. Roy, E. Belfour a M.Vernon, i když ani jeden z nich se nevyhne hloupým chybám. Nejlepší mezi hráči v poli jsou klasické kanadsko-americké hvězdy. Z Čechů pak R.Reichel, P. Klíma a možná J.Jágr, mezi obránci J. Šlégr.

Reviewed: Aleš Brom
Uploaded: Keen

[ email | www ]



  Comment
Musíte se registrovat a přihlásit, pokud chcete napsat komentář pro tuto hru.



1984Kodo91.127.62.540:24 20.4.2008
wenda 1
tiez mam ten isty problem,a aj pri vymene hracov z inych tymov to vzdy zamrzne,ale aspon sa ti hraci vymenia:)

ODKEDY SOM PRVY KRAT ZACAL HRAT NHL 93 VIEM TAKMER VSETKY STATISTIKY HRACOV A KLUBOV Z TEJ SEZONY A SNAD ZA KAZDY KLUB SOM VYHRAL STANLEY CUP



mike2291.127.55.112:28 8.3.2007
ja to zas neviem spustit :/



yenda184.42.209.19811:02 5.10.2006
Jakmile si chci prohlidnout soupisky vždy to zamrzne!!Zkoušel sem snad všechno ale pořád to nejde!!!Poradí mi někdo co s tim??


Number of message: 3


Nick:
Pass:

Registration
Forgot password







Reklama - All rights reserved. Copyright © 2002 - 2024 486Games.net - Powered by: KeenRS