3D Shooter
Action
Adult
Adventure
Arcade
Logic
Racing
Roleplay
Sport
Simulation
Strategy
Others



 ¤ Home
 ¤ Forum
 ¤ Top 10
 ¤ DOSBox
 ¤ Programs
 ¤ ZX Spectrum
 ¤ Random
 ¤ Hosting
 ¤ Game shop
 ¤ Add to favorites
 ¤ Old web







  Terminator: Future Shock
Terminator: Future Shock
Hits: 70016x
Page Views: 77232x
Add: 30.5.2006
Genre: 3D Shooter
Rating: 88%
Your Rating: 54% (9616x)
Company: Bethesda
Year: 1995
Compatibility: DOSBox, MS-DOS
Size: 10 600 kB
Download:  Here !
Screenshot:  1   2   3   4   5   6   7   8 
54% 
 10%   20%   30%   40%   50%   60%   70%   80%   90%   100% 
    Terminator: Future shock je dnes trochu opomíjená součást síně slávy, ve které trůní jména jako Doom, Quake či Duke Nukem 3D, ale v hlavách fanoušků utkví navěky jako absolutně přelomový počin v dějinách 3D akcích.
    Ke hře Terminator: Future shock (dále jen TFS) jsem se dostal kdysi dávno u kamaráda. V době, kdy jsme ji začal hrát, jsem už znal dnes legendární počiny zmíněné v minulém odstavci, ale přesto mě TFS naprosto ohromil. Hra se odehrává ve světě zmítaném válkou mezi stroji a lidmi. (Kdo by neznal Terminatora, že?) Hrajete za jednoho z příslušníků hnutí odporu vedeného Johnem Connorem a v jeho kůži plníte rozličné mise. Jak po svých, tak i na kolech v autíčku a‘lá somálská milice nebo dokonce ve vzduchu jako pilot vznášedla. Hlavní část akce ale odbydete po svých. Hra obsahuje tuším 11 misí, ve kterých neplníte jen úkoly typu: Jít tam, sebrat klíč, prostřelit nestvůře květák nebo procesor a najít další klíč. Vlastně hledání klíčů a aktivování různých tlačítek a pák je v TFS vůbec pasé. Hra se spíš soustředí na plnění různých diverzních akcí. A tak jako správný bojovník za svobodu budete infiltrovat nepřátelské tábory, ničit generátory a vůbec dělat mnoho pro spásu lidstva. To všechno na obrovských mapách posetých důkazy války (jako jsou pohozené zbraně, hromady kostí či mrtvoly těch méně š?astných členů odboje), kde do každé budovy můžete vlézt a za každým rohem číhá nepřítel. A že jich není málo. Od malých létajících potvor a min citlivých na pohyb, přes jakési pavoukoidní roboty a klasické terminátory až po masivní bojové stroje, letadla a tanky. To vše je vyvedeno plně ve 3D prostředí.
    Jako základní zbraň máte jen kovovou tyč. Hned na začátku získáte ještě samopal uzi a molotovy. Postupně se však váš arzenál rozroste o takové libůstky jako klasická brokovnice nebo puška M16 a později i o kulomet, plazmové a laserové zbraně, granátomet nebo raketomet. Jako řidič jeepu pak použijete Laserové dělo a rakety a to samé v letadle. Zbraní je něco kolem dvaceti a jsou přehledně členěny do skupin podobně jako třeba u hry Half-Life.
    TFS není hra nijak lehká a to hlavně kvůli počtu nepřátel, kteří se stejně jako například v Alien vs. Predator neustále doplňují, takže mapu zcela vyčistit je nemožné. Navíc jejich zbraně dovedou celkem dost kousnout a lekárniček sice najdete mnoho, ale zdraví zas tak moc nepřidají, takže je lepší zraněním se vyhnout. Mezi hlavní devizy hry patří také ve své době naprosto neobvyklé prvky jako třeba mouselook a vůbec ovládání bez kterého si dnešní hry ani nedovedeme představit (hra se dá v pohodě nakonfigurovat, aby se ovládala stejně jako například již zmiňovaný Half-Life) nebo slušný 3D engine. Bohužel hra neobsahuje multi-player, který byl až v pozdější vylepšené verzi vydané jako Terminator: SkyNET. To už ale nebyla taková bomba.
    Hra má absolutně skvělé zvuky, které nádherně dokreslují atmosféru zničeného města a zejména kovové zvuky vydávané nepřáteli dovedou vylekat. Hudbu bohužel neohodnotím protože jsem ji nikdy neslyšel, ale prý je také skvělá.
    Zkrátka TFS je hra superlativů o čemž svědčí i to že jako jedna z mála her dostala v časopisu SCORE hodnocení 10/10 a já si myslím, že je povinností pro každého milovníka 3D akcí nebo fanouška Terminátora, který nevlastní zrovna výkonný počítač nebo chce jen zavzpomínat na staré časy.

D ů l e ž i t é !
    Hru musíte rozbalit do adresáře c:\games\shock a nebo jí můžete rozbalit kamkoli, pod podmínkou, že přepíšete cestu v prvních dvou řádkách v souboru install.dat.

Reviewed: Řízek
Uploaded: Keen

[ email | www ]



  Comment
Musíte se registrovat a přihlásit, pokud chcete napsat komentář pro tuto hru.



s.hih94.113.215.6614:50 12.10.2013
ZDE : Návod na spuštění přes DOS BOX. Hru rozbalte kdekoliv. Editujte soubor INSTALL.DAT a tam nechte v prvním a druhém řádku u cesty jen c: .Ostatní řádky neměňte. Nastavení zvukovky přes SETUP.EXE, ten přetáhněte na ikonu DOSBox. Spuštění hry: vemte ikonu SHOCK.EXE a přetáhněte na ikonu DOSBox.



krysa.scorpio89.24.48.5615:06 5.5.2008
Ahoj.
Future shock mi nejde spustit ať se řídím postupem jak chci.
Všechny hry fungují bez problémů, jen oba terminátory nespustím snad za nic.
Pomozte prosím někdo...



Al Kaida217.197.157.433:09 17.3.2008
Pořád to po mě chce CD, nevíte někdo, co s tím?



John62.209.210.717:04 19.11.2006
Taky by mne zajímalo, jestli nejsou volně dostupné verze s intrem a outrem:-). Děj si mohu jen skládat z briefingů a recenzí...



John62.209.210.716:59 19.11.2006
Hra je výtečná, dá se říci, že předběhla svou dobu, můžu ji jen doporučit. ale... chtělo by to návod, jak u ní pomocí SkyNETu upgradovat rozlišení na 640x480, a hlavně, jak dosáhnout co nejmenší padavosti (a? už hrajete pod DOSBoxem nebo ne, padá strašně často).
Hudba se dá zapnout v setupu, vypadá to, že stačí vybrat jenom jinou kartu než je pro zvuk.



john82.36.173.23221:44 30.9.2006
i think it is a good game


Number of message: 6


Nick:
Pass:

Registration
Forgot password







Reklama - All rights reserved. Copyright © 2002 - 2024 486Games.net - Powered by: KeenRS